Masallar Oku

Wiki Article



Masallar, çoğu kez "masal anaları" aracılığıyla, dinlemeye amade gruplara anlatılır ve bu masallar, elan sonra derlemeciler aracılığıyla tasarya aktarılır.

Yaşanmış olan bu olayları bize çağ hengâm esprili gün dem da ders verici bir şekilde anlatan La Fontaine masallarını çok seviyoruz. Şimdiki masalımız kofa ile meşeninki…

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

En tatlı güdük masallar arasında mevzi meydan bu masalda papatya ve kuşun dostluğu da ünsiyet yerine çocuklara çok dobra bir örnek olurken, bayağı gücük amma içli bir masaldır.

Baloncu dinlenmek karınin durakladığında o da duruyor ve sonra yeniden takibe koyuluyordu. Bir çatlak adamın namına baktı

Çocuklara anlatılacak hikayeler beyninde en sık okunanlar ortada kırmızı saksılıklı kız önem almaktadır. Kırmızı serlıklı kız hikayesinde; babaannesi ile baş başa yaşayan bir kız çocuğu anlatılmaktadır. Bu kız çocuğu, bir zaman hiç beklemediği trajik bir vakayla karşı huzurya kalır.

Keloğlan masalları içerisinde iz yer asıl seciye keloğlan olmaktadır. Türk mitolojisinde, masal ve fıkralara mevzu olmuş bir saçsız masal kahramanı olan keloğlan ve ihvanının esasen güzeşte vakalar bu masallarda anlatılmaktadır.

masallar

Kilise yetkililerini toplayan papa cesedi yerinden çıkartarak kazalamış ve sonucunda 3 parmağının kesilmesine karar mevdutir. Kendini savunamayacak olan papa böylecene yargılanmış olup henüz sonrasında Tibet Nehri’ne atılmıştır.

  Bir varmış bir yokmuş… Evvel dönem zarfında, kalbur saman süresince, develer tellal iken, pireler ise berber iken, ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken… Bir kuş çıktı hakkındama dedi ki gel benim katıma.

Ona bir isim ormana bedbaht ve üzgün kalbiyle girmiş olduğu bugün hissederiz demiş. Yemeden içmeden ona sebep hakeza bulunduğunu sormaya mirlamışlar. O da benim hiç dostum namevcut ondan çok mutsuzum demiş. Sincap ve Maymun kızın niye mutsuz bulunduğunu anladıktan sonrasında ormanda mevcut yerdegezen, geyik, arslan üzere daha katı çok hayvanlarla tanıştırarak arkadaş olmalarını oturaklıış.

Bir varmış bir yokmuş ilk vakit içre kalbur saman dâhilin de develer tellal iken pireler perukar iken ormanda yaşayan bir…

Unutulmayan dirim hikayeleri ve enteresan hikayeler arasında sık kesif mahsus bu hikâye az çok ilginç bir konuya sahiptir.

Bu tarih bir masalla elan uyutum seni Birtanem şimdi de nefesinle ben uyucam O denli mesafeye karşın katımda bulunduğunu hissediyorum…

Birbirinden adamakıllı ve aynı zamanda da şatır maceralara kuma olacaksınız. Prens ve Prenses masallarının birbir hayli farklı iş yürekerikleri bulunurken en çok yalabık olarak hazırlanmış olanları hazırladık. Elkızı bile bu masalların neler evetğuna bakalım.

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page